Meubelspuiterij
Vossenkamp 3

9351 VR, Leek

0594 51 38 36

Neem contact op!

Ma-vr: 7:30-16:30

Handige tips en advies

Door de jaren heen hebben we vele vragen gekregen van mensen. De belangrijkste onderwerpen hebben wij voor u op een rij gezet. Zo vindt u hieronder handige tips. Mocht uw onderwerp er echter niet tussenstaan, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

In principe kunnen wij iedere kleur maken die u wenst. Heeft u een kleur nummer van bijvoorbeeld RAL, Histor, NCS, Sikkens (waaier: 3031, 4041, 5051) of Farrow & Ball? Geef deze aan ons door. U zou ook een kleur kaartje op de verf afdeling van de bouwmarkt kunnen halen en deze bij uw meubel kunnen houden om zo met de juiste lichtinval en in vergelijking met uw andere meubels de juiste kleur bepalen. Dit kleur kaartje kunnen wij inscannen en deze kleur exact namaken. Iedere kleur kunnen wij in mat, zijdeglans en hoogglans spuiten. Natuurlijk kunt u te allen tijde bij ons langskomen om hier een kleur uit te zoeken.

Indien u zelf de keukenfronten gaat demonteren om ze op de afgesproken dag bij ons aan te leveren, hebben we nog een paar tips. Hiermee moet het zeker lukken.

Eerst moet u de schroeven van het scharnier op de deur eruit draaien. Het deurtje kan dan losgemaakt worden. Kleine deurtjes gaat prima alleen, grotere en zwaardere deuren adviseren we even met 2 man te doen. De scharnieren blijven aan de keuken vastzitten zodat het terugplaatsen ook eenvoudig is en het meestal niet nodig is het deurtje weer opnieuw af te stellen.

Bij lades zijn er meerdere manieren waarop het bevestigd kan zitten. Bekijk dit eerst. Indien de lade er helemaal uit gehaald kan worden kunt u dan aan de binnenkant de schroeven losdraaien en zo het front eraf halen.

Heeft de lade een plastic dekplaatje aan de zijkant, dan moet u deze eerst eraf halen. Er komen dan schroeven zichtbaar. U dient de kleine schroef, die soms een beetje verscholen ligt, losdraaien, en het front komt dan los. Andere onderdelen laten zitten.

Heeft de lade een stangetje aan de bovenkant dan moet het stangetje ook worden losgedraaid, eerst voor de helft, dan wederom de kleine schroef losdraaien tot het front loskomt en daarna het stangetje verder losdraaien. Let op dat u bij demontage de fronten niet op de grond laat vallen.

De deur van de koelkast kan gedemonteerd worden door aan beide zijkanten de schroef los te draaien, en vervolgens het front omhoog te tillen zodat deze loskomt van de echte deur van de koelkast.

Bij het demonteren van het front van de vaatwasser opent u de deur. U ziet dan in de rand diverse schroeven zitten. Er zitten korte en lange schroeven in. Het is van belang dat u alleen de lange schroeven eruit draait. Het front komt dan los. Soms moet het nog even naar boven worden geschoven zodra de schroeven eruit zijn. Dit merkt u vanzelf als het front niet meteen losgaat. Soms zitten er aan de zijkant ook nog 2 schroeven die los moeten. Even checken dus, als het niet los komt, of dit het geval is.

Glas in deurtjes kan blijven zitten. Indien u het makkelijk weet te demonteren is dat natuurlijk het beste, maar als het echt vast zit dan worden de ruitjes hier gewoon afgeplakt voor het spuiten.

Demontage moet zonder te veel kracht kunnen gaan. Zit iets onverhoopt toch vaster dan normaal, vraag dan om advies. Voorkom onnodig beschadigen van de fronten of het ophang systeem. Lijkt het u bij nader inzien, of bij voorbaat al geen goed idee om zelf de fronten, lijsten en plinten van uw keuken te demonteren? Geen probleem, bel of mail ons en we plannen een afspraak in met 1 van onze monteurs voor de demontage van uw keukenfronten.

Bij het brengen van uw tafel, stoel, dressoir of welk ander meubelstuk ook, is het nog niet zo lastig. Zolang het goed vast zit/staat en als het even kan droog overkomt. Na het spuiten adviseren wij u om dekens, lakens of handdoeken mee te nemen om het vers gespoten meubel zo goed mogelijk, en met zo weinig mogelijk kans op krassen te vervoeren. Wij verpakken de gespoten deuren, keukenfronten etc. in principe niet met plastic.

Uw pas gespoten tafel, dressoir etc. mag de eerste 2 weken minimaal worden belast. U kunt gerust aan de tafel eten maar zet er bijvoorbeeld geen heet glas thee op, of een zware bloemenvaas. Na 2 weken moet de lak goed zijn uitgehard en kunt u uw meubel als vanouds gebruiken. Schoonmaken doet u het beste met lauw warm water met een scheutje schoonmaak azijn. Niet boenen met (chemische) schoonmaakmiddelen ed. Vooral op matte lak raden we aan niet te veel te poetsen. Gewoon met een doekje afnemen moet voldoende zijn.

We hopen dat u veel plezier beleeft aan uw “nieuwe” meubel!